NUjijStats voor jesuismoi

10,690

Respect

Respect/dag 5.12
Respect/reactie 10.89

982

Reacties

Reacties/dag 0.47
Meeste reacties op 1 dag 9
Gestart op 10-09-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 30-11-2022 07:43 op
Ze kunnen van alles zeggen maar het is maar eens te meer duidelijk dat het kapitalisme hoogtij viert. Te bedenken dat zowel de overheid erg veel geld verdient aan alle accijns, energie, de energiemaatschappijen veel geld verdienen ondanks een roep vd samenleving om dit te verlagen omdat anderen de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Het wad te voorspellen dat de boodschappen ook niet goedkoper zouden worden. Alles.draait om de winst. Nee je bent tegenwoordig op jezelf aangewezen. De overheid heeft andere prioriteiten. Weet dat mijn stem de komende verkiezingen niet naar dit kabinet gaat. (Voorheen ook niet op gestemd). Ik hoop dat meer mensen hierover na gaan denken.

34 respect 24-11-2022 18:04 op
Zie onderstaand artikel uit Volkskrant van feb. Het moet juist ontmoedigt worden om naar de EU te komen. Vb:Bootvluchtelingen naar de overkant helpen en asiel geven ontmoedigd niet "De Europese Commissie becijferde dat zeker 60 % van de vluchtelingen naar Europa geen recht op asiel heeft. Europese grensbewaker Frontex kreeg een ‘smokkelfolder’ in handen, een soort reisbrochure met informatie over de aantrekkelijke bestemmingen in Europa. Volgens die folder is Nederland een prachtige bestemming: de asielzoeker krijgt standaard een uitkering van 220 euro per maand. Wordt de aanvraag toegewezen, dan loopt die op tot 1.600 euro per maand. U verblijft in een huis en NL overheid betaalt de huur.’Gedwongen vertrek is het moeilijkst van het asielbeleid. Thuislanden geven geen laissez-passer, een eenmalige reispas om terug te keren. Zogenaamde ‘veiligelanders’, asielzoekers uit bijvoorbeeld Marokko die om die reden niet kunnen worden uitgezet, veroorzaken grote overlast rond asielzoekerscentra

4 respect 19-11-2022 16:50 op
Dit gaat allang niet meer om Piet zelf maar puur om het rellen. Persoonlijk vind ik dat dit soort gedrag wat harder bestraft mag worden en mogen opdraaien voor de gemaakte schade. Ik begrijp niet hoe mensen erbij komen om anderen, die kinderen bij zich hebben lastig te vallen en te bestoken met vuurwerk. Wat moeten sommige kinderen bang geweest zijn. Ze zouden zich diep.moeten schamen.

15 respect 19-11-2022 09:45 op
Medewerkers deden destijds al meldingen waar toen niets mee gedaan is. Dat Matthijs het eerst afdoet als onzin en en vervolgens spijt betuigd komt voor mij over alsof het besproken is om geen imagoschade op te lopen voor beide partijen zo ook de Vara. Want waarom doe je er eerst niets mee waardoor medewerkers zich niet gehoord voelen en daar betreur je het en biedt je excuses aan. Mosterd na de maaltijd, en vraagtekens of het welgemeend is.

13 respect 12-11-2022 19:41 op
Er wordt in de media gedaan alsof de oorlog al voorbij is maar Poetin is zo onberekenbaar als wat. Vooral nu hij samenwerkt met Iran. Het is echt heel fijn dat Oekraïne Cherson weer in handen heeft en de inwoners feest vieren maar het zou me niets verbazen als Rusland hergroepeert en op een onverwacht moment weer aanvallen doet.

19 respect 09-11-2022 21:56 op
Elon.Musk denkt dat hij alles.kan doen gewoon omdat hij het is. Echter hebben mensen geen zin in dit soort "gekke" fratsen. Of om ineens te.moeten betalen voor iets wat eerst gratis was. Vraag me af hoeveel mensen hun account gaan opzeggen. Ik vermoed een hoop als het zo door blijft gaan. Politici zoals Trump en Wilders zullen er ws nog wel gebruk van maken. Al is het alleen maar om hun ideeën of hun gedachten te delen.

48 respect 09-11-2022 21:48 op
" Er moet zo snel mogelijk een Europese oplossing komen" en "Europa kijkt weg". Nee er moet een wereldwijde oplossing komen. Dit is niet alleen het probleem van Europa. We kunnen op het kleine continent niet half Afrika opvangen. Bij op 1 hoorde ik dat Rutte had gezegd dat er 1000 of meer asielzoekers per dag komen. Een deel ervan uit veilige landen een deel niet. Waar ook vandaan ze moeten wereld wijd verspreid worden. Veilige landers gelijk terug. Het oude verdrag.moet ernstig herzien worden want anders gaat dit helemaal mis. Vooral nu gemeenten dalijk verplicht worden om asielzoekers op te vangen en er geen goed beleid is om de asielstroom te stoppen voorzie ik op termijn veel problemen en maak ik mij veel zorgen omtrent de toekomst. Dit gaat vroeg of laat een keer botsen. De vefschillen met name op cultureel gebied zijn te groot. Daarnaast is de wetgeving voor mensen de wet overtreden te soft.Dat maakt dat NL een lachertje wordt voor buitenstaanders en er een loopje wordt genomen

26 respect 09-11-2022 16:17 op
"Kerem Canatan, de advocaat van de zangeres, pleitte eerder voor vrijspraak. Volgens de zegsman had het OM onvoldoende oog voor de belangen van de zangeres. De rechtbank liet in het oordeel meewegen dat de zaak serieuze gevolgen heeft voor het werk- en privéleven van Grace" Ze kunnen beter rekening houden wat voor impact het op het personeel gehad heeft. En wat een voorbeeld dat geeft naar haar zoon toe om je zo te laten gaan. Het zou me niets verbazen als ze zo weer in de slachtofferrol kruipt of met een charme offensief komt . Wat een mentaliteit. Ik vraag me af of ze ooit nog geboekt wordt. Ik ben er wel klaar mee. Net als een groot deel van NL

2 respect 09-11-2022 16:15 op
Kerem Canatan, de advocaat van de zangeres, pleitte eerder voor vrijspraak. Volgens de zegsman had het OM onvoldoende oog voor de belangen van de zangeres. De rechtbank liet in het oordeel meewegen dat de zaak serieuze gevolgen heeft voor het werk- en privéleven van Grace. Ze heeft er zelf toch voor gekozen om met een groep naar de Jumbo te gaan en zich zo te gedragen. Dan moet ze ook op de blaren zitten. Haar kennende zal ze wel.met een charme offensief komen of in de slachtofferrol kruipen. Ben er net als een dele van NL wel klaar mee. Vraag me af of ze ooit nog aan de bak komt.

7 respect 09-11-2022 13:16 op
Eieren gaan weer stijgen om wat voor reden dan ook. Pas geleden hoorde ik dat een aantal grondstoffen weer dalen in prijs maar dat het even kan duren voordat we dit terugzien in de prijzen in de supermarkt. Kan nu al zeggen dat we dit niet gaan zien. De supermarkten hebben bakken met geld verdient tijdens de corona. 3 winkels bij mij in de buurt hebben verbouwd. Ze maken ook veel winst over de prijzen die ze nu hanteren maar minder winst maken zodat het behapbaar blijft voor de boeren of de klanten daar denken ze niet aan .

13 respect 07-11-2022 07:01 op
En nu allemaal "nee" zeggen om een statement te maken!

13 respect 05-11-2022 16:21 op
Ik ben deze acties nogal moe te worden. Hiermee bereiken ze het tegenovergestelde effect. Iedereen moet zelf beslissen wat die aan het milieu kan doen. En als je het landelijk wilt weten dan ga je maar naar het malieveld of het binnenhof demonstreren. Acties bij Schiphol zullen weinig uithalen. Er zit een te groot verdienmodel achter voor de NL overheid. Je vastplakken aan kunst of er soep tegenaan gooien werkt ook averechts. En mag van mij strenger bestraft worden. Prima als je er aandacht voor vraagt maar dring het niet op en ga vooral niet gepikeerd reageren wanneer er gevraagd wordt om de acties "netjes" te houden. Krijg er de neiging van om nog even een paar extra rondjes met m'n bezine auto rond te rijden..

0 respect 03-11-2022 17:14 op
Omdat het vuurwerk hier zo duur is gaan mensen de grens over. Alleen al het consumentenvuurwerk is in buurlanden al vele malen goedkoper. Het zal mij overigens benieuwen of het afsteken dit jaar door gaat. Ik vermoed dat ze het wederom in de ban gaan doen onder het mom van de coronacijfers die weer omhoog gaan, stikstof enz..

12 respect 03-11-2022 17:11 op
Heel slim. Als je in je carrière vooruit wilt komen is dat een prima programma ipv bij SBS te blijven.

17 respect 01-11-2022 13:01 op
Gelijk heeft ze. Dat je bekend bent of familie van hoeft nog niet te betekenen dat je publiek bezit bent.

2 respect 01-11-2022 12:55 op
Ik vermoed dat dalijk het elektriciteit ook flink omhoog gaat. Deze bedrijven en daarnaast ook de overheid verdienen bakken met geld hieraan. Die winst willen ze niet kwijt. Al die toeslagen, uitkeringen, opvang moeten ergens van betaald worden.

16 respect 01-11-2022 12:52 op
Beetje overdreven om.er een lespakket over aan te schaffen. Je hoeft niet overal tekst en uitleg over te geven. Je kan het ook gewoon niet zingen. Zo klaar!!

2 respect 01-11-2022 12:51 op
Natuurlijk uw generatie is beter. En ook toen waren er dingen die eigenlijk niet konden maar dat was toen ook normaal.

1 respect 31-10-2022 15:11 op
Het verhaal van Simon komt over als een scenario van een slechte film.

6 respect 31-10-2022 15:07 op
Van wat ik er over gehoord heb vind ik het maar een kinderachtig en amateuristisch programma. Beetje je fetes uitvechten via je programma. Ook zo apart dat stukje met Angela de Jong. Begrijp niet dat mensen zich hiervoor lenen. Maar ja.. het zijn vaak wel dezelfde mensen met wie ze samenwerkt. Lijkt alsof Linda zich alleen maar met ja knikkers omringt.

9 respect 31-10-2022 14:55 op
Ze kunnen het programma beter opdoeken. Hoewel de presentatie iets verbetert is blijft het een saai programma waarbij ze veel dezelfde koppies uitnodigen. Echt goed doorvragen of een pittige discussie is er zelden.

21 respect 31-10-2022 11:03 op
Ik mis nog een gedeelte in het artikel waarin staat dat op de 3e plaats van asielaanvragen de Turken staan met 935 aanvragen. Waarvan het aantal nareizigers van 255 naar 475 ging. Bron NOS: Asielverzoeken afgelopen kwartaal toegenomen tot 10.000 - https://nos.nl/l/2450461... Lijkt mij toch het benoemen waard. En het is een veilig land. Asielverzoeken afgelopen kwartaal toegenomen tot 10.000 - https://nos.nl/l/2450461...

318 respect 29-10-2022 21:36 op
Ik weet wel een oplossing voor het probleem. Neem 50 plussers aan. Verlaag (bijstands) uitkeringen zodat mensen uit alle groepen gestimuleerd worden om werk te zoeken. Geef bijvoorbeeld als voorwaarde om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning dat onze (nieuwe) medelanders hun steentje bijdragen. Sowieso lijkt het me goed om deze groep die al jaren in een uitkering zit te stimuleren. Er kan niet van uit gegaan worden dat de werkende NL maar meer gaat doen om het probleem op te lossen.

14 respect 28-10-2022 21:21 op
Ik ga ervanuit dat degenen die dit doen alle kosten mogen ophoesten en een strafblad/boete/taakstraf krijgen? Het moet duidelijk zijn dat dit niet getolereerd wordt. Ze bereiken hiermee alleen een averechts effect. Hoe extremer hoe meer mensen hun acties zullen afkeuren.

20 respect 28-10-2022 19:02 op
Ik vind het goed dat er meer onderzoek gedaan wordt. Vraag me ergens wel af of er geen positiever beeld geschets gaat worden. Bij mij is het ook al sinds de vaccinaties verstoord. Paar maanden wel en dan ineens 2 maanden niet. Heb na 2 vaccinaties ook gewoon corona gehad. 1 keer voor mijn vaccinatie en 2x daarna. Beide met klachten daarna. Weliswaar minder ws heftig maar toch. Ik ga niet meer voor een herhaalprik en als ik het allemaal van tevoren wist had ik ze nooit genomen.