NUjijStats voor kneppel

6,580

Respect

Respect/dag 19.94
Respect/reactie 4.25

1,549

Reacties

Reacties/dag 4.69
Meeste reacties op 1 dag 24
Gestart op 06-01-2020

Respect over tijd

Laatste 25 comments

18 respect 01-12-2020 22:22 op
Giuliani en twee van zijn medewerkers worden onderzocht door DOJ van New York.

5 respect 28-11-2020 12:06 op
Nee Unamuno. Israel IS het enige land in de regio met atoomwapens. Al sinds de jaren '70. Het is niet voor niks dat Israel als een van de weinige landen destijds het non-proliferatieverdag niet wilde ondertekenen. Historisch volkomen juist !

2 respect 28-11-2020 10:29 op
Ziehier een gemakkelijke mogelijkheid voor iedereen om NU te beginnen iets bij te dragen tegen de onophoudelijke vervuiling en uitputting van onze planeet. Een kwestie van stoppen met slechte gewoontes ! Ja, we hebben óók investeringen in duurzame energie nodig. Ja, we moeten ook de boeren helpen een transitie te maken. Ja, we moeten ook naar andere economische regels toe, bijvoorbeeld een belastingstelsel dat de vervuiler belast. Maar dit is iets waar u en ik NU mee kunnen starten.

4 respect 27-11-2020 20:49 op
Vreemde reactie. We gaan langzaam maar zeker vooruit hier. Een vaccin gloort aan de horizon. De belasting van de gezondheidszorg neemt gelukkig weer af. Winkels mogen weer open. En dan paniekerig doen over de meest erge onderdrukking die "ook ongemerkt is begonnen". Mijn hemel, wat een reactie..... Groeten uit België

2 respect 27-11-2020 19:09 op
Nee hoor,moreel fatsoen geldt in alle sitiuaties. En een zekerheid van "een bom op mijn dak" (een "zekerheid" die volgens mij in het geval van Iran helemaal niet "zeker" is) is toch wel veel ernstiger dan "baat het niet dan schaadt het niet".

7 respect 27-11-2020 18:58 op
Iemand uitschakelen met als motivatie "baat het niet dan schaad het niet". Datis een (gebrek aan) moreel fatsoen waar het me koud van over de rug loopt.

0 respect 27-11-2020 14:01 op
"terecht voorbij België" Ik moet altijd glimlachen als ik zoiets lees. Staat het ergens in een wetboek dat het moreel verwerpelijk is als België boven Nederland staat ? Tot voor kort had België meer punten. Toen stond België DUS boven Nederland. Nu heeft Nederland meer punten en staat DUS boven België. Daar heeft uw gevoel voor wat rechtvaardig is gelukkig niks mee te maken. Zou wat zijn als de lijst werd opgesteld op basis van wat RJHB "terecht" vindt....

5 respect 27-11-2020 10:45 op
Cynthia, ik vind dat Mash toch wel een belangrijk punt heeft. Ja, was niet de "meerderheid" maar het was dan toch een enorm grote minderheid. We hoeven dit ook niet direct tot "de" wereldvisie te verhaffen. Maar: Mash levert een paar "inconvenient truths". Die overigens ook voor andere landen gelden. Sinds 9/11 is het cultuuroptimisme in de Westerse wereld als sneeuw voor de zon bij velen verdwenen. Wat we nu zien is dat een flink deel van de bevolking in een soort agressieve staat van permanente ontevredenheid verkeert (met dank aan Koot en Bie voor die kwalificatie). Het is de hoogste tijd dat we ons op alle niveaus afvragen hoe het verder moet. Wat kunnen we doen aan de rol van Social Media ? Hoe beschermen we eerlijk journalistiek ? Welke zekerheden moeten we inbouwen in ons democratisch stelsel ? Hoe komen we tot een nieuw evenwicht met de natuur ? Hoe bereiken we een internationale rechtsorde ? Enz enz enz....

9 respect 27-11-2020 10:18 op
Bush zat HELEMAAL NIET in dezelfde positie. Ik heb helemaal geen zin om de verschillen uit te leggen. Want ik vermoed dat u dat toch niet leest.

2 respect 26-11-2020 21:18 op
Dankuwel. Ik ben diep vereerd en ontroerd dat ik aanwezig mocht zijn bij de geboorte van een nieuwe samenzweringstheorie. Click. Ironie-uit. On-topic: goed resultaat.

3 respect 26-11-2020 10:39 op
"Maar van het vaccin heb ik nog geen idee wat het doet, vooral niet op langere termijn" Dat komt dan hopelijk in een volgend uitlegartikel aan bod. "Als die oudjes uiteindelijk een permanente bijwerking oplopen van het vaccin dan hoeven ze er niet zo lang mee te leven." Intussen zou ik niet op de zaken vooruitlopen als ik u was en allerlei aannames in een reactie zetten. "Vergeet niet dat er door de overheid blind bij het kruisje wordt getekend om de volle verantwoording te nemen voor de veiligheid. " Er wordt NIET "blind bij het kruisje getekend". Informeer u even wat er wèl en nièet met de leveranciers wordt afgesroken. "Maar die politieke mensen hebben de kennis er niet voor om die gok voor mij te nemen. " Daarom gaan die politieke mensen ook niet over een nacht ijs en zijn druk bezig om de experts te raadplegen over wat het beste is. "Dus laat eerst alle andere mensen het maar even nemen..." Erg stil op uw planeet ?

5 respect 25-11-2020 22:37 op
Knap staaltje van projectie van een Trumpoliet.... Zoek eens op wat de belangrijkste afzetmarkt van de Trump organisatie is. Zoek eens op waar de Trump organisatie een groot deel van zijn producten liet maken voordat het oranje genie zijn kandidatuur stelde. Zoek eens op waar de business van Ivanka Trump het sterkst expandeert. Zoek eens op waar Trump de laatste jaren het meest inkomstenbelasting heeft betaald. Tot zover het vraagstuk wie er de meeste belangen in China heeft. Belangrijker: diplomatie met China bedrijven is tricky. Aan de ene kant moet er gezegd worden waar het op staat. Aan de andere kant hebben de Chinese bestuurders nog steeds last van het gekwetste-trots-syndroom en zijn enorm snel aangebrand als je je in hun ogen met binnenlandse zaken bemoeit. De kunst is dus om tegelijkertijd ferm te zijn EN tegelijkertijd het touwtje niet te laten breken. Trump en zijn vazal Pompeo hebben aangetoond dat niet te kunnen. Of Biden dat kan gaan we zien.

1 respect 25-11-2020 17:35 op
Dat heb ik zo niet gezien. Ik heb hem Sousa uitgebreid zien feliciteren, toen zag ik Wade èn Sousa onzeker de trap lopen omdat ze blijkbaar niet wisten wat er ging gebeuren maar binnen 2 seconden terugkeren nadat de master-of-ceremony iets tegen ze zei. Dus hij maakte zich allesbehalve snel uit de voeten. Hij bleef gewoon netjes staan tijdens de ceremonie. In het interview van ongeveer een half uur later met Sky Sports zei Wade dat hij teleurgesteld was omdat hij zijn beste spel niet had laten zien. EN HIJ ZEI DAT SOUSA VERDIEND HAD GEWONNEN. U verzint maar wat. Geen idee waarom....

0 respect 25-11-2020 14:44 op
Legt u eens uit waarom Wade een slechte verliezer is volgens u. Noch in dit artikel, noch in het interview gisteren na afloop kreeg ik die indruk. Wat hebt u gezien dat ik niet gezien heb ?

0 respect 25-11-2020 10:21 op
"pakte de bal af van zijn ploeggenoot Martin Braithwaite". Ik snap heus wel hoe het bedoelt is maar het deed me glimlachen en denken aan dat grapje van Herman Finkers over die wielrenner die de gele trui niet af wilde geven :-) https://www.youtube.com/watch?...

1 respect 24-11-2020 17:26 op
De ontspanning tussen Israel en de Soennieten was al 20 jaar aan de gang. Dit is niet meer dan een formalisering van een reeds lang bestaande toestand (= Israel + Soennieten contra Sjiitische landen). Daarbij valt op dat vervolgens bij die Soennietische landen "opeens" allerlei wapenleveranties met de VS worden afgesproken. The deal of the Century ? Laat me niet lachen. "En de kritische EU landen geleerd meer bij te dragen aan de NAVO". Tekenend hoe u de EU en de NAVO op 1 hoop gooit. "Geen zinloze oorlogen begonnen". Als het NIET beginnen van een oorlog een goed ding is dan hebben we veel "goede" leiders in de wereld. lol... En dan overspringen op de Nederlandse situatie. Ik kan niet meer volgen :-)

2 respect 24-11-2020 10:12 op
Hoi Charles. Uw reactie doet me denken aan een interview dat ik zag met Bolton. Ben op zich geen fan van die man, maar wat hij zei was frappant: Republikeinen moeten stoppen met BANG zijn. Na januari heeft Trump gewoon die macht niet meer. We gaan zien hoe dat uitkomt.

1 respect 24-11-2020 10:09 op
Beste RobX dat komt omdat de federale verkiezingen principieel geen federale aangelegenheid zijn, anders gezegd: die worden geregeld en uitgevoerd aan de hand van wetten in de Staten ! Daar kunnen we wat van vinden, maar is het is nu eenmaal zo. Elke staat heeft dan ook zijn eigen bizonderheden en uitzonderingen. Dat krijg je in een land waar een cultuur heerst bij velen dat de federale overheid BIJ VOORBAAT verdacht is.

10 respect 24-11-2020 07:01 op
Mooi zo. Hopelijk is dit hoofdstuk 2 in The Way out of the White House. Fun fact: Die mevrouw van de GSA zegt niet onder druk te zijn gezet en op hetzelfde moment "autoriseert" Trump deze stap. Trek uw conclusies.

2 respect 23-11-2020 21:25 op
Levi, u hebt gelijk. Dat filmpje is langer. En ja, hij zegt dat. I stand corrected. Anderzijds komt dit 2 dagen te laat. Daarom heb ik de indruk dat dit "onder druk" is gezegd. Actions speak louder than words. En het track-record van Baudet spreekt niet in zijn voordeel. Maar eerlijk is eerlijk. Die veroordeling staat er.

1 respect 23-11-2020 21:02 op
Hoi Rotterdammer, laten we onze kaarten dan op tafel leggen. Ik vind dat een nieuwe leider alle mensen uit de partij moet zetten die niet ondubbelzinnig afstand nemen van extreem-rechts nazistisch gedachtengoed. Wat vind u ?

29 respect 23-11-2020 20:50 op
Ik zie nog steeds geen ondubbelzinnige uitspraak van Baudet waarin hij afstand neemt van die extreme uitlatingen in de JFvD. Wat een onzin om te zeggen dat je "politieke verantwoordelijkheid" neemt. heeft niets met de inhoud te maken. Dat zegt slechts dat je vindt dat je verantwoordelijkheid overneemt van je leden omdat je hun voorman bent. Waar blijft het statement dat HIJ ZELF niets met extreem-rechtse en nazistische uitspraken te maken wil hebben ?

14 respect 23-11-2020 20:43 op
"Als er een cultuur ontstaat van trial by media, of als er daadwerkelijk dingen zouden zijn voorgevallen die niet door de beugel kunnen, wil ik politieke verantwoordelijkheid nemen" Nog STEEDS GEEN ondubbelzinnige afwijzing van het extreme gedachtengoed dat deze affaire in gang zette.

0 respect 23-11-2020 10:12 op
Het is nóg subtieler dan dat. Zelfs als je op het standpunt staat van zijkant, dan is automatisch de volgende vraag: wat is proportioneel ? M.a.w. welke middelen zijn wel en niet geoorloofd om jouw visie over democratie en mensenrechten te propageren in andere landen ? Wat doe je bij ernstige schendingen van de mensenrechten ? Is ingrijpen, desnoods met geweld gerechtvaardigd ? Stuk voor stuk netelige vragen. Ik persoonlijk wantrouw iedereen wiens antwoorden op die vragen op de achterkant van een postzegel passen. Het zijn gewoon moeilijke vragen. Wat ik óók vind: we moeten de internationale organisaties (de VN voorop) verder versterken. Die moeten het gezag hebben om dit soort beslissingen beter te nemen EN de mogelijkheden om ze uit te voeren. Een moeizaam proces van vallen en opstaan.

2 respect 22-11-2020 18:13 op
Dat is een moderne leugen die overgewaaid is van de Trumpisten uit Amerika. Zou handig zijn, want dan kun je de Democraten een nieuw een nieuwe scheldnaam geven. De historische waarheid: in de BEGINJAREN van de nazi partij waren er inderdaad een aantal mensen die bepaalde aspecten van het marxisme wilden overnemen. De belangrijkste vertegenwoordiger daarvan was Gregor Strasser. Die groep werd echter nog voor de machtsovername in 1933 helemaal gemarginaliseerd. Wat er van over was werd in de eerste jaren (met name in 1935 in de Nacht van de Lange Messen) fysiek geliquideerd. Omdat het tussen de andere moorden toch niet opviel. Fun fact: een van de vroege aanhangers van Strasser was Joseph Goebbels. Die later alles uit de kast haalde om die jeugdzonde te verdoezelen. Het centrale punt van het socialisme/communisme, de klassenstrijd, was de nazis een doorn in het oog. Zij streefden juist naar de "eenheid van het volk". Uiteraard alleen als je de juiste huidskleur had....