NUjijStats voor xino_xano

12,827

Respect

Respect/dag 5.79
Respect/reactie 6.03

2,126

Reacties

Reacties/dag 0.96
Meeste reacties op 1 dag 26
Gestart op 26-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

13 respect 27-10-2020 19:43 op
Voor de geïnteresseerden hierbij 2 links voor de “real time” resultaten tot zover. Die in Google docs is leuk omdat daarin ook prognoses gemaakt worden die je aan kunt passen maar ook steeds geüpdatet worden: https://electproject.github.io... https://electproject.github.io... Voor mensen die er echt wat meer van willen weten en graag ook weten wat er in het verschiet ligt, kijk dit filmpje: https://electproject.github.io... Wil je dan nóg dieper en verder gaan, weten wat er nu op het spel staat en waarom er momenteel een groot risico aan vast zit, lees dit (wel taaie stof): https://electproject.github.io... Dit alles achter de rug? Dan ben je echt helemaal bij 😉

2 respect 27-10-2020 17:00 op
@Hangsnor; Kom op zeg, wat haal je er nu weer bij? Bij Nederlandse investeerders wordt door een Russisch bedrijf geld geleend. Vervolgens besluit de dictator van Rusland dat hij dat bedrijf in wil lijven of aan een ander wenst te geven. Dus wordt het bedrijf door de Russische staat kapot gemaakt. Nu kunnen alle investeerders naar hun geld fluiten, omdat Poetin ergens met iemand een appeltje te schillen had. Natuurlijk moet daar door een Nedralndse rechter over geoordeeld kunnen worden. Of er dan ooit een oplossing voor komt is een ander punt zie MH17. Of die investeerders überhaupt met een Russische onderneming in zee hadden moeten gaan is ook weer een ander punt, ze hadden beter kunnen weten. Hoe dan ook, Poetin heeft niet het recht om op deze manier geld van anderen af te jatten.

6 respect 27-10-2020 14:58 op
Stef Blok heeft gelijk. Zo kan Nederland ook wel wat aanklachten in Turkije indienen. Met dien verstande dat Erdogan hier wel een kans zou maken, Nederland in Turkije natuurlijk helemaal 0 Aan de andere kant roept Wilders dit wel over zichzelf én Nederland af. Het zou hem sieren als hij daar eens bij stil zou staan ipv op een goedkope manier bij z´n achterban in het gevlei te komen.

0 respect 27-10-2020 09:08 op
@Erommel; Doorbreken van gevestigde orde? Prima. Maar vervangen met iets dat een heel stuk minder is, is dat voor jou een optie? En definieer “de gevestigde orde”. Ga je dan op de Qanon toer of heb je er echt iets over te melden? Het enige dat in deze maatschappij iets bepaalt, en dat altijd ook gedaan heeft is: geld. Follow the money, not the conspiracies ...

0 respect 27-10-2020 09:03 op
@Allemaal, Schrijf de stukjes nou eens in een tekstverwerker of probeer het zelf grammaticaal correct te schrijven. Want die missende of extra t´s her en der dragen niet bij aan de geloofwaardigheid van de inhoud.

0 respect 27-10-2020 09:00 op
@RootsP; Daar zit precies het probleem: Mensen die niet op de hoogte zijn, maar erger nog dat ook niet willen zijn noch daar ook maar enige tijd, aandacht of energie in willen steken. Staatsschuld, begrotingstekort, Covid, Klimaat, ongelijkheid, verdeeldheid enz. ´t is allemaal de schuld van een ander óf fake news. God behoede ons dat iemand eens een boek zou lezen of eens objectieve informatie zou zoeken. Anno 2020. Maar ´t is over een paar maanden voorbij en dan zal Covid ook wel een indruk achtergelaten hebben. Hopen dat men daar iets van leert.

9 respect 26-10-2020 20:55 op
@Anton; Je hebt een punt, maar wat nu wanneer dit de gehele maatschappij beïnvloedt? We zien nu al dat er steeds meer vreemde excessen tevoorschijn komen. Hier zal op den duur toch echt een oplossing voor gevonden moeten worden. Iets in de trant van "op feiten gebaseerde info"?

11 respect 26-10-2020 19:43 op
Op het moment zijn er al meer dan 61 miljoen stemmen uitgebracht. Tov 2016 met nog 8 dagen te gaan waren er nog maar 23,5 miljoen uitgebracht. En de rijen staan er nu weer dus het gaat door. Dat de rijen zo lang zijn (2 tot 6 uur in de rij staan is geen uitzondering) heeft te maken met de actieve tegenwerking vd republikeinen, die er werkelijk alles aan doen om mensen het stemmen te onthouden. Nu met de heftige nieuwe Corona-golf en de enorme rijen rijst de vraag of de republikeinen die door Trump opgeroepen zijn om persoonlijk te gaan stemmen, nog wel zo´n zin hebben om hun stem uit te brengen. We gaan het wel zien, maar dit Amy Coney Barrett verhaal zint ook weer een hele hoop mensen niet. Er wordt zelfs beweert dat door de benoeming van Kavanaugh (de vorige rechter) de republikeinen in 2018 verloren hebben. De tweede week van november weten we het, maar ik heb al een flesje Cava koud staan.

0 respect 26-10-2020 15:14 op
Gasly naar RB & Russell naar Alpha Tauri. Ik gun het Hülkenberg van harte maar die heeft toch een beetje "een gouden toekomst achter zich".

14 respect 23-10-2020 18:12 op
@Dream...; Bobulinski heeft ondertussen z´n verklaring toegelicht en het verhaal zit anders dan de Trump campagne toch al weer verspreid heeft. Dus de Trump aanhangers geloven nu dat verhaal en roepen anders: Deep State Conspiracy. Zo gaat het de hele tijd, de Trump campagne verspreid half of geheel onwaar nieuws, wat voor de aanhang nooit meer anders te verteren is. Zo werken zij. Laptop ==> Giuliani ==> Russen ==> In onderzoek bij de FBI. Maar de Trump aanhang zal de waarheid nooit meer accepteren, al geeft Poetin het zelf eerlijk toe. Heel erg frustrerend.

7 respect 23-10-2020 07:25 op
@Bas; Het heeft hoogstwaarschijnlijk 0 zin om op je te reageren, maar goed. De FBI onderzoekt of er Russische inmenging is in het hele Hunter Biden verhaal. Dat is de statement die uitgegeven is. Je kunt Trump wel napraten, maar als het feitelijk niet klopt, heb je er zo weinig aan. Lieve schat

20 respect 23-10-2020 07:02 op
Wat mij gisteren, voorafgaand aan het debat, duidelijk werd was dat verslaggevers beter voorbereid “de strijd” in wilden gaan. In de vorige chaos was het nauwelijks mogelijk gebleken om goed te volgen en meteen te kunnen verslaan, dus dat ging nu anders. Er waren een hoop fact checkers (zijdelings) aanwezig en dat werd ook heel snel duidelijk, via Twitter kon je het debat a la minuut volgen en de gemaakte claims verifiëren. Mijn conclusies: Biden zat her en der wel eens naast de absolute waarheid, maar Trump gooide er op vertrouwde wijze weer een stroom aan onwaarheden en/of verzinsels uit. (Lots of ppl call me and say …) Daar waar Biden inhoudelijk reageerde bleef Trump maar steeds op z´n zelfde stokpaardjes terugvallen. Zo heeft Trump het zeker 10 minuten lang alleen over Hunter gehad terwijl hij beter inhoudelijk had kunnen reageren. Dat slaat bij z´n aanhang aan, want voor zover nu bekend vindt “men” toch dat de strijd nagenoeg gelijk verlopen is. Wat ik vreemd vind.

1 respect 22-10-2020 18:08 op
De messen zijun geslepen en liggen op tafel. Trump heeft zojuist, voortijdig het 60 minutes interview gepost: https://www.facebook.com/Donal... Ik zit vanavond te kijken want nu zit Trump niet bij FOX dus hij gaat het wat moeilijker krijgen. En daar kan Donald niet tegen, zoals we weten. Tot 3 uur

0 respect 22-10-2020 08:14 op
@Yk; Niets doen, net als met de Corona crisis in Amerika, helpt ook niet. Maar goed, Trump had samen met Europa & Nato tegen Rusland moeten optreden. Dat gaat niet meer want Trump heeft alles opgeblazen. Zodra Trump weg is, zo snel mogelijk de verbanden en verbonden herstellen, samen een eensgezind plan opstellen waarbij Rusland & Poetin zo ver als mogelijk buiten de Westerse wereld komen te staan.

2 respect 22-10-2020 07:41 op
@Yk; Noem eens iets dat Trump ondernomen heeft tegen Poetin/Rusland? Trump heeft de laatste maatregelen tegen Rusland vanwege de Krim van Obama teruggedraaid, hij doet niets tegen Rusland ivm met de Oekraïne. Hij doet niets tegen de vorige beïnvloeding vd verkiezingen. Hij doet niets tegen premies op de hoofden van eigen soldaten in Afghanistan. Áls Trump zou optreden tegen Kim en Poetin zoals hij dat (met woorden) ook tegen China en Iran doet, dan was de situatie duidelijk: Er wordt door niemand met de USA geklooid. Nu ziet iedereen mogelijkheden, want Trump blaft wel maar doet verder niets.

14 respect 22-10-2020 07:09 op
Natuurlijk proberen Iran, China, Rusland en weet ik wie, de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Andersom probeert Amerika dat ook al ruim 60 jaar en in nog veel meer landen. Dus iedereen heeft weer eens boter op z´n hoofd. Het probleem zit ´m in het feit dat Trump & GOP het ene be- en veroordelen, maar aan het andere niets doen. Dus wat Trump goed uitkomt laat hij zo, hij richt z´n pijlen alleen op alles en eenieder die het waagt het niet met hem eens te zijn. Dat is precies waar Trump steeds weer tekortschiet: hij behartigt als president niet de belangen van het gehele land, de gehele bevolking, alleen de belangen waar hij wel bij vaart. Hierdoor verergert de polarisatie, wat het weer gemakkelijker maakt voor de diverse partijen om de boel te beïnvloeden. Zo is het cirkeltje weer rond. Een staatshoofd dient het belang van het gehele land te dienen, dan verminderen alle andere risico´s aanzienlijk.

11 respect 21-10-2020 19:15 op
El Chapo vraagt zich af hoe het komt dat hij in de gevangenis zit. Hij had ook heel graag willen schikken. Dat is de USA op en top, het één veroordelen maar het ander zeker als het over "businessmen" gaat weer niet.

8 respect 21-10-2020 16:18 op
Qanon vertoont vele gelijkenissen met een religie of beter een cult. Het verschil is dat de ene groep ergens in gelooft wat niet bewezen is, noch kan worden, de andere groep iets gelooft omdat er geen bewijs is dat het niet waar is. Helaas geldt daardoor voor de laatste groep nagenoeg alles wat uit de duim gezogen kan worden. Het vervelende is dat die samenzweringstheorieën zo verschrikkelijk gepromoot wordt via sociale media, met name FB, IG & Youtube. Om dat een stuk beter uitgelegd te krijgen zou je even naar de laatste aflevering van Lubach kunnen kijken: https://www.youtube.com/watch?... Zoals Arjen zelf aangeeft is censuur geen (goede) optie, maar dat er iets gedaan moet worden moge duidelijk zijn. Want bepaalde Qanon aanhangers die zijn/gaan echt zwaar van het padje af.

0 respect 20-10-2020 20:12 op
Nog 2 weken tot 3 november. Nu al 35 miljoen stemmen ingeleverd. 53% van dems, 25,2% van reps, 0,5% van minority & 21,2% van indeps. Bekijk ´t hier allemaal zelf, wel ff alle tabs doorlopen: https://electproject.github.io...

2 respect 20-10-2020 18:31 op
´t Is ontzettend lullig voor Horeca ondernemers. Dat kan ik zeggen omdat een aantal vrienden van mij nu hun deuren weer kunnen sluiten. Waarschijnlijk voorgoed. Dubbel zuur omdat ze net in juni jl. er er € 50.000 privé kapitaal ingestoken hadden. Maar ja, zij zitten in een gebied waar er nog zo´n 20 andere horeca gelegenheden zitten. En als die zich, samen met het publiek niet aan de regels houden, krijg je dit. Het gezegde stelt: "Samen sta je sterk" maar klaarblijkelijk werkt dat omkeerd evenredig ook.

7 respect 19-10-2020 19:14 op
Och ik maak me geen zorgen meer, het is duidelijk: Trump vliegt eruit en de senaat & congres worden overgenomen. Er is nog nooit zoveel zo vroeg gestemd als dit jaar. Aan de registraties te zijn lijkt de opkomst ook flink te zijn dus ik vind ´t verder best. Voor de geïnteresseerden: https://electproject.github.io... Dan vanaf 20 januari moeten ze, met prioriteit, de fillibuster & electoral colege eruit gooien én van Washington DC & Puerto Rico 2 nieuwe staten maken. Dan de 3 nieuwe rechters in het supreme court en pas daarna kan er weer normaal geregeerd worden. Mijn 2 centen

10 respect 18-10-2020 09:59 op
M´n moeder, toch een zeer wijze vrouw, zei vroeger: "Zalig zijn de simpelen van geest". Ik begin daar tegenwoordig toch zwaar aan te twijfelen :-(

18 respect 17-10-2020 19:12 op
@Flauwy & Mike; Raak & raak. Alhoewel ik "regels" boven "afspraken" verkies. Een afspraak maak je samen, een regel is opgelegd. Deze regels zijn, met zeer goede reden, opgelegd dus dienen mensen zich daar aan te houden. Doet men dat niet? Hoppelakee, de bak in. Wat mij betreft het hele weekend en daarna snelrecht en er meteen een werkstrafje van 40 uur overheen. Klaar. Geen tijd of aandacht meer aan besteden.

3 respect 17-10-2020 16:35 op
@Roger; Hoe ver liggen Australië en NZ van elkaar? Huppelen er in NZ kangoeroes rond? Zwemmen er Tasmaanse Duivels? Welke inheemse bevolkingsgroep behoort bij NZ? Kijk, als je deze vragen niet kunt beantwoorden zonder eerst een half uur op het internet te duiken, onthoud je dan van commentaar ajb. Het is zo lastig om met iemand te communiceren die geen verstand van zaken maar ook niet gehinderd door feitenkennis toch een mening heeft.

0 respect 17-10-2020 16:27 op
Of er een hemel of hel is, weet ik niet, ik geloof er niet in. Maar mocht die er zijn, ga ik graag met Jesus een glaasje wijn drinken. Ik ben daar niet bang voor. Jij?